Parabola – svågrarna Firestone Walkers eftertraktade öl


Svågrarna Adam Firestone och David Walker grundade Firestone Walker Brewing Company 1996 som ett litet bryggeri mitt i Kaliforniens vindistrikt. 22 år senare producerar Firestone Walker över 2 miljoner liter öl om året och finns att få tag på över hela USA.

Idag är de ett av USA:s och världens ledande bryggerier av hantverksöl och kan som enda bryggeri stoltsera med att ha vunnit priset Mid-Size Brewery of the YearGreat American Beer Festival och World Beer Cup hela 4 gånger. Vid World Beer Cup den 3 maj förra året kammade bryggeriet hem ytterligare utmärkelser med 3 guld och 1 silver.

Hösten 2017 lanserades deras Russian Imperial Stout Parabola och sålde slut på några timmar. Nu gör Parabola ett återbesök med 2004 flaskor som kommer släpptes till försäljning på utvalda Systembolagsbutiker och online för några dagar sedan. Parabola har lagrats på bourbonfat i ett års tid innan det släpps till försäljning på några få utvalda marknader, däribland Sverige.

– 2018 års Parabola har en alkoholhalt på ”bara” 12,7 procent jämfört med 2017 års mäktiga 14,5, säger Adrian Walker, exportchef på Firestone Walker.

Parabola Russian Imperial Stout

Nr: 11742
Pris: 129 kr (35,5 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!