Mackmyras webbshop med artificiell intelligens


Whiskytillverkaren Mackmyra lanserar en webbshop för internationella kunder i främst Europa. I webbshopen finns nu möjligheten att förbeställa världens första whisky skapad av artificiell intelligens (AI). AI-whiskyn är skapad av Mackmyra tillsammans med det finska tech-bolaget Fourkind och Microsoft och första batchen levereras till hösten.

Mackmyra firar 20 år och i samband med det lanserar de som första svenska sprittillverkare en webbshop där både företagets whisky, gin och personliga fat finns till försäljning. Världens första whisky skapad av AI kan nu även förbokas i shoppen.

– Vi har under flera år pratat om att sätta upp en webbshop där hela vårt sortiment finns för försäljning till kunder främst i Europa. Nu när vi släpper världens första AI-whisky i en begränsad upplaga blev det perfekt timing att just börja försälja den i vår egen webbshop, säger Magnus Dandanell, VD och grundare Mackmyra.

Mackmyras webbshop finns på adressen mackmyra.co.uk, och leverans finns möjlig till ett 50-tal länder. På grund av svensk lagstiftning är det dock inte möjligt att beställa med leverans till Sverige. Svenska kunder som önskar köpa en flaska AI-whisky rekommenderas istället att signa upp sig på ai-whisky.com där information om ett hemligt beställningsnummer på Systembolaget kommer att delas innan säljstart.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!