Ardbeg utbildar i rök för bartenders


Det Skotska destilleriet Ardbeg från Islay är först ut med att lansera ett exklusivt utbildningsprogram för bartendrar som kommer kunna fördjupa sina whiskykunskaper i rökighet, smaker och nyanser. Från september kommer utvalda bartendrar från hela världen kunna delta i det inspirerande programmet – Masters of Smoke.

Det nya utbildningsprogrammet är utvecklat av Ardbeg i syftet att utforska de kreativa möjligheterna av rök ur ett ingående whiskyperspektiv. Programmets deltagare kan se fram emot att inspireras av rökens möjligheter i nya uppfinningsrika koncept för en förbättrad kundupplevelse i barer och restauranger.

Ardbeg Masters of Smoke är unikt i sitt fokus på rökens komplexitet och smak. Utbildningsprogrammet lanseras i åtta olika länder, däribland Sverige, som får ett begränsat antal platser för verksamma inom branschen. Programmets deltagare kommer fördjupa sina kunskaper i rökens potential genom innehåll framtaget av experter inom en rad olika discipliner. Däribland en levande och visuell genomgång av rökens fem smakvärldar: Savory, Wood, Coal, Herbal och Medicinal.

– Vi vill visa rökens kraft och potential genom att utbilda bartendrar och skapa en rökig revolution från Port Ellen till Portland, säger Ludo Ducrocq, Ardbeg Education & Advocacy Director.

Masters of Smoke har ett begränsat antal platser och är kostnadsfritt för alla deltagare. För att anmäla intresse sker registrering via Ardbegs hemsida: www.ardbeg.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!