19 guld till Whyte & Mackay


Vid årets upplaga av International Wine and Spirit Competition (IWSC) plockade Whyte & Mackay hem inte mindre 15 guldmedaljer – sex av dem dessutom med tillägget ”Outstanding”. Deras Dalmore glänste starkast och tilldelades fyra.

John Barr Reserve fick en liksom Tamnavulin Vintage 2000, som lanserades i Taiwan tidigare i år och i England senare i höst.

Dalmore plockade dessutom hem fyra guldmedaljer vid International Spirits Competion (ISC) tidigare i augusti.

Whyte & Mackay är en av de verkligt stora drakarna inom den skotska whiskyindustrin. Med destillerier som Dalmore, Fettercairn, Jura, Tamnavulin, och med grainjätten Invergordon är bolaget världens femte största producent av skotsk whisky. I år fyller företaget 175 år, men kontrolleras i dag av multimiljardären Andrew Tan på Filippinerna genom hans företag Emperador som ingår i Alliance Global Group.

Andrew Tan

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!