Har du smakat Mackmyras Intelligens?


Den kom för en månad sedan – världens första whisky som skapats av artificiell intelligens (AI).
Intelligens är resultatet av ett samarbete mellan Mackmyra och Fourkind som baseras på Microsoft Azure.

Mackmyra har försett Fourkind med sina 75 olika whiskyrecept som genom åren byggts upp med hjälp av Mackmyras ambassadörer och kompletterat med kundomdömen, recensioner, ratings, medaljer, utvärderingar och betyg. Med detta som rådata har Fourkind byggt en AI-modell som genererat nya receptförslag.

– Algoritmer har inte sinnen, så vi behöver ett nytt tillvägagångssätt för att förstå något så komplicerat som whisky. Även om de saknar mänsklig expertis, kan vi lära maskiner att förstå vilka element tidigare recept och produkter är gjorda av och hur de uppfattas och rankas av kunder och experter, säger Jarno Kartela, Principal Machine Learning Partner, Fourkind.

Mackmyra Intelligens

Nr: 84048
Pris: 599 kr (70 cl)
Alkoholhalt: 46,1%
Totalt buteljerad volym batch 1: 5 000 flaskor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!