Salty caramel chocoffee stout – Nattsvart med extra allt


Så här säger Brutal Brewing själva om sin serie Raw Law:

”Raw Law är vår egen tolkning av den 500 år gamla bryggartraditionen att öl endast får bryggas på malt, humle, jäst och vatten. I vår moderna version brygger vi en limiterad serie med endast riktiga råvaror utvalda för att ge en stark smakupplevelse.”

Den första december kommer deras Salty Caramel Chocoffee Stout – ett nästan kolsvart öl med extra allt. En ofiltrerad stout bryggd på kakaonibs, kaffe, karamelliserad mjölk och en nypa salt. Ölet har en tydlig karaktär av mörk choklad, kaffe och en touch av karamell och en balanserad beska.

Den förhållandevis höga alkoholhalten balanserar upp smakerna i ölen och hjälper till att lyfta fram en rostad, maltig, lite söt och krämig textur. Salty Caramel Chocoffee Stout är bryggd och tappad i en begränsad upplaga på 3000 flaskor för Systembolaget och restaurang.

Salty Caramel Chocoffee Stout

Nr: 34210
Pris: 36,90
Färg: Nattsvart
Doft: Rostad malt, kaffe och kakao
Smak: Kaffe, kakao och rostiga maltiga toner. Balanserad beska.
Malt: Pilsner, karamell, Blackmalt och Caraaroma
Humle: Herkules
Stamvörtstyrka: 21,3 Plato
Alkohol % Vol: 9,4
Restextrakt: 5
Beska: 40 (IBU)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!