Svensk ekologisk vodka från Lantmännen


När Lantmännen lanserar sin första vodka under eget varumärke gör de det tillsammans med Mackmyra, som tar hand om buteljering, distribution och försäljning.

Mackmyra, som firar 20 år som svenskt whiskydestilleri, startar försäljning av en svensk ekologisk vodka producerad av Lantmännen Reppe. Sedan 2017 producerar man och säljer även svensk ekologisk gin.

Vad är Reppe? Så här står det på Wikipedia:
”Företaget grundades 1876 i Räppe i Kronobergs län av lokala entreprenörer, och har funnits på samma plats sedan starten. 1886 började Reppe tillverka glukossirap. Företaget tillverkar idag huvudsakligen fem produkter av vete: glukossirap, vitalt vetegluten, etanol för human konsumtion, torkad och modifierad stärkelse samt foderråvara. Avnämare är livsmedelsindustri och pappersindustri. Företaget var bekant som sista svenska tillverkare av det klassiska livsmedlet sagogryn.”

Och nu är det dags för en vetevodka alltså. Angående samarbetat säger Magnus DandanellMackmyra så här:
– Vi har sedan 2006 buteljerat, distribuerat och sålt sprit via Systembolaget och har en gedigen kunskap inom området. Att Lantmännen valde oss som samarbetspartner när de ville introducera sin första vodka under eget varumärke ser vi som ett stort förtroende och en bra utväxling av våra resurser och kompetens.

Mackmyra och Lantmännen har en lång historia tillsammans. Lantmännen var delägare i Mackmyra under åren 2002 till 2017 och har med sitt tidiga engagemang betytt mycket för utvecklingen av svensk whisky.

Lantmännens vetevodka lanserades den 4 december 2019 och finns i Systembolaget beställningssortimentet.

Lantmännens Vetevodka

Nummer: 82207
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 249 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!