Hett nysläpp – Mackmyra Moment Lava


Moment-serien har varit uppskattad ända sedan start. Nu kommer en lätt rökig rackare. Whiskyn är destillerad på Mackmyra Bruk och har fåt vila och mogna i Bodås gruva mellan 9 till 11 år på fat. Faten man använder då har tidigare lagrat bourbon och oloroso-sherry. Lite mjuk, salt, blå mögelost till den här skulle vara kul att testa. Whiskyn kommer finnas på systembolagets hylla i 14 butiker men den går även att beställas till övriga Systembolagsbutiker och via webbutiken.

Allt om Whiskys smaknoter
Doft: Doften är lättsam och har vanilj, mandelbiskvier och en slöja av torvrök i sig.
Smak: Smaken är lite spetsig, lätt kryddig med toner av fruktträdgård som äpplen och aprikoser men framför allt päron och vanilj tillsammans med nyvässad blyertspenna. Rökigheten kommer igen i smaken men som en lättsam fläkt utan att ta över.
Slutsats: För den som har längtat efter Mackmyras uppföljare i Momentserien är det här ett säkert kort!

Mackmyra Moment Lava

Nummer: 40690
Alkoholstyrka: 44,4 %
Pris: 1198 kr
Antal: 1500 flaskor
Lanseringsdatum: 6 december 2019

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!