Veckans Single Malt


Veckans Single Malt är High Coast Älv. Vattnet är så viktigt i whiskyns produktion och här har High Coast verkligen lyft vattnets betydelse. Namnet, Älv, är en hyllning till den vackra Ångermanälven som flyter längst destilleriet. En älv som bidrar med liv, lugn och oändliga mängder kylvatten till destilleriet så klart.

Doften är vaniljstinn och kan nästan inte leverera mer Bourbonfat i doften. Det är som ett textboksexempel. Massor av vanilj till folket! Därefter kommer en exotisk, nästan kokoslik, doft blandat med nybakta vaniljmuffins.

Smaken är också full av vanilj, päron, smörkola och äpplen. Viss pepprighet letar sig fram i smaken från de aktiva faten. Eftersmaken hänger i och är fruktig och fräsch. Tydlig bourfatlagrad whisky. Enkel och stilig.

High Coast Älv

Nr: 85021
Alkoholhalt: 46%
Pris: 499kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!