Styrman: Åländsk alkoholfri öl

Det åländska bryggeriet Stallhagen grundades 2004 av några ivriga ölentusiaster och är idag Finlands sjätte största mikrobryggeri. De brygger idag cirka 800 000 liter per år. Bryggeriet är beläget i GodbyÅland. Intill bryggeriet finns deras populära Gastropub och gårdsbutik.

Tidigare i år lanserades tre av deras öl på den svenska marknaden: ÅPA, Honungsölen och Delikat. På Systembolaget finns ytterligare fem av deras öl. Nu utökas sortimentet med en alkoholfri öl som heter Styrman. Ölet är ett pilotprojekt och en samproduktion med Coppersmith AB i Västerås. Etiketten är målad av den åländska konstnären Juha Pykäläinen och inspirerad av tidigare lotsstationen Kobba Klintar som idag är ett uppskattat besöksmål ytterst vid randen av Ålands hav strax utanför Mariehamn. Sevärdheten har räddats tack vare ivriga eldsjälar och föreningen Kobba Klintars Vänner och har sommartid ett café.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!