Tredje In Flames Selection från High Coast


Den tredje utgåvan i High Coasts serie In Flames Selection är som de övriga ett samarbete med rockgruppen In Flames frontman Anders Fridén. Anders har varit i deras lagerhus och doftat och smakat sig fram till ytterligare två mycket spännande fat.

För In Flames MMXX valde Anders ut två 200-liters systerfat av ny amerikansk ek. Faten har lagrats i drygt 8 år och fylldes 2012 med en blandning av orökt samt rökig sprit. 9,8 % av innehållet är rökig sprit på 43 ppm vilket ger whiskyn en mycket lätt rökighet på 4 ppm.

Så här beskriver Anders själv sitt val: ”Beautiful orange, almond and dried fruit on the noose. Sweet toffee and a long lingering aftertaste. You can do your own remix and add a few notes of water. But I suggest that you first let the original hit you as the creator intended.”

High Coast In Flames

Nr: 85900
Alkoholhalt 59,6 %
Pris: 1 450 (50 cl)
Säljstart: Idag, 4 november klockan 10.00

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!