Nu kommer High Coast Silent Mills 03


I morgon tisdag den 13 april lanseras nästa utgåva i High Coast Whiskys serie Silent Mills.

Den heter Svanö och är en rökig whisky som tar avstamp i High Coast Origins-whiskyn Timmer. Namnet Svanö kommer från ett sågverk i Härnöbukten som uppfördes 1867.

Så här berättar High Coast själva om Silent Mills 03:

Silent Mills tar utgångspunkt i Timmer och dess rökiga smakspektra och är en rökig bourbonfatslagrad whisky där ambitionen varit att låta den stillsamma älvröken svepa in och förgylla vår bourbonfatslagrade whisky. Silent Mills 03 fördjupar dessa smaker med inslag av svensk ek vilket lyfter fram nya dimensioner av rökigheten och tillför en annorlunda sötma.

– I Silent Mills 03 har smaken influerats av svenska ekfat vilket blev mycket lyckat. Rökigheten får sällskap av citrus och en sötma som växer till sig med lite tid i glaset. En kul och spännande whisky helt enkelt, säger kvalitetsansvarige Lars Karlsson

Mer fakta från producenten:
100 % av whiskyn är initialt lagrad på bourbon barrels. 18% är dessutom lagrad större delen av tiden på nya svenska ekfat. 91,1% av ingående whisky är rökig med en rökighet på 40-46 ppm. Silent Mills 03– Svanö är äldre än sina föregångare, whiskyn är mellan 6.42 – 9,04 år med ett snitt på 8,38 år.

Smaknoter
Doft: Päron, ingefära, vaniljsås. Lätt doft av torv, apelsinskal och muskotnöt.
Smak: Söt torvighet, vanilj med ett citrusstråk, brödkryddor.
Eftersmak: Söt med toner av lakrits och tobak.

Som vanligt har High Coast Whisky en uppsjö av information om sin whisky för den vetgirige. Surfa bort till High Coast Whisky Silent Mills 03 – Svanö för att läsa mer.

Silent Mills 03 – Svanö

Nr: 40891
Volym: 500 ml
Pris: 799:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights