The real McCoy – Den äkta varan

Bill McCoy

Historien om The Real McCoy börjar under förbudstiden på 1920-talet i USA med den äventyrlige kaptenen Bill McCoy. Bill var en så kallad rom runner som köpte rom i Karibien och sålde på internationellt vatten utanför Manhattan. Eftersom Bill alltid höll på kvaliteten och aldrig spädde ut sina varor fick de benämningen The Real McCoy – ett uttryck som också kom att betyda ”den äkta varan” och ”högsta kvalitet” i alla möjliga sammanahang.

När producenten Baily Prior filmade en uppmärksammad TV-dokumentär om Bill McCoy träffade han Richard Seale som är fjärde generationen Master Destiller på familjeägda Foursquare. Tillsammans uppstod idén om att skapa klassisk rom i högsta kvalitet enligt Bill McCoys principer.

The Real McCoy tillverkas därför hantverksmässigt av endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados samt är helt fri från sötning och tillsatser. Vidare lagras all rom enligt åren på flaskan till skillnad från rom i solerasystem.
The Real McCoy 12 Years Single Cask destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat.

Doften har toner av smörig ek och kryddig mörk choklad. I smaken finns smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak.

The Real McCoy rom har sedan starten 2012 vunnit över hundra internationella medaljer. Destilleringen sker på Foursquare som har blivit utnämnt till Rom Producer Of The Year av IWCS fyra år på raken.

Drinktips: Cool Presidente

40 ml the Real McCoy 12
5 ml Campari
10 ml söt vermouth
10 ml ren citronjuice
20 ml tranbärslikör
Rör om ingredienserna, häll upp i coupette cocktailglas över en litet ”isberg”.

The Real McCoy 12 Years Single Cask

Nr: 50774
Volym:: 70 cl
Pris: 599 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!