Stephen Woodcock till Glen Moray

Stephen Woodcock

Glen Moray ligger beläget i Elgin i hjärtat av Speyside och startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky som man lagrade olika typer av fat. Allt enligt handskrivna liggare, som idag förvaras säkert i arkiven. Glen Moray producerar single malt i en fruktig Speyside-stil.

Glen Moray har nu utsett Stephen Woodcock till ”head of whisky creation & stocks” vilket innebär att han kommer att ha det yttersta ansvaret för att utveckla den befintliga portföljen.

Stephen kommer närmst från The Distell Group och kommer också att övervaka de andra globala whiskymärkena Cutty Sark, Label 5 och Sir Edward’s.

Stephen efterträder Dr Kirstie McCallum och har tidigare haft rollen som ”master distiller” hos Distell, där han var ansvarig för några premium singel malt-varumärken som Deanston, Bunnahabhain och Tobermory.

I Sverige finns Glen Moray Peated Single Malt i sortimentet och ett flertal andra produkter går att beställa på Systembolaget.

www.glenmoray.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!