Röksignaler från irländsk nykomling


The Legendary Dark Silkie är en rökig blended whiskey från Sliabh Liag Distillers. Det fortfarande rätt okända företaget ligger i och planerar redan ett större destilleri för att säkra framtidens efterfrågan. Nyligen nådde ett par av destilleriets produkter Sverige och går att beställa nu via Systembolaget. Till The Legendary Dark Silkie har man använt både bourbon- och sherryfat men även en del nya ekfat som grainwhiskeyn vilade på innan den fick blandas till den slutgiltiga whiskeyn.

Doft: En lättsam, ungdomlig och frisk irländsk blended whiskey med tydliga rökiga inslag. Här finner vi hårt bröd, nyskalat äpple och karamelliserat socker tillsammans med en lättsam rök.
Smak: Munkänslan är först lätt, söt och fruktig. Rökigheten går mot mentol och lakrits. Därefter utvecklas vanilj, röda äpplen och lite kryddiga fattoner.
Eftersmaken är kort till medellång och här finns en nötighet tillsammans med rökigheten och en finstilt pepprighet. Alkoholen på 46% är väl integrerad och whiskeyn upplevs mjuk och balanserad.

The Legendary Dark Silkie

Nr: 51297
Alkoholhalt: 46%)
Pris: 519kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!