Kyrö Malt Rye Whisky


Den 4 maj släpptes återigen en begränsad upplaga av Kyrö Malt Rye Whisky. Det finska whiskydestilleriet har vunnit flera priser, bland annat guldmedalj med just denna whisky i 2020 års upplaga av International Wine and Spirits Competition. De fick 98 poäng av 100 möjliga!

Thomas Larsson, produktchef hos importören Hermansson & Co som tar in Kyrö i Sverige, berättar under en pressprovning på nätet att intresset inför det här släppet varit större än någonsin.
– Det är givetvis en ynnest att få lansera denna exklusiva och unika rye whisky på den svenska marknaden återigen. På allmän begäran dessutom, då efterfrågan på de tidigare lanseringarna varit mycket större än tillgången. Det är en fulländad uppvisning i hur gränslös kärlek till en råvara ihop med en passion för doft- och smakupplevelse bildar ett alldeles strålande resultat, säger en imponerad och stolt Thomas Larsson.

Kyrö Rye lagras på amerikanska ekfat i 3-5 år och är producerad av 100 procent fullkornsråg. Det här och att man väljer att använda pot stills (kopparpannor) gör Kyrös rye whisky unik på många vis. De filtrerar inte sin whisky och det för att bibehålla så mycket smak och karaktär som möjligt.

Doft: Stor doft med torkad frukt, smörstekta äpplen, en aning jordighet, kardemumma och viss gräsighet. Det blandas med doft av persika, vedträn och vanilj.
Smak: Initialt känns den fruktig och lätt söt men utvecklas fort i munnen och går mot en smakrik whisky full av mjuk kola, tropisk frukt, hårt bröd, björkhängen och näver.
Eftersmaken är murrig, rätt floral, kryddig och lång. Avnjuts gärna som den är eller med ett par droppar vatten i.

Kyrö Malt Rye Whisky

3 000 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment (TSE).
Nr40947
Alkoholhalt: 47,2 %
Pris: 599 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!