Fira finsk midsommar med Teerenpeli

Teerenpeli Lemmon Lintu Single Malt Whisky är den senaste lanseringen från det finländska destilleriet Teerenpeli. En av många traditioner som Sverige och Finland delar är att fira midsommar och sommarens ankomst med mat, dryck tillsammans med vänner. I stället för en midsommarstång är det midsommarbrasan som är given i vårt grannland. Den symboliserar sommarens återkomst och den ska brinna natten lång. Med tanke på hur midsommarvädret kan vara i Sverige låter en rejäl brasa som ett bra alternativ. Det känns ju perfekt att ta en finsk malt eller kanske två i månens sken.

I eposet Kalevala kan man läsa om korpen Lemmon Lintu som kommer för att hämta hem en avlidens själ genom att sitta i gårdsplanens träd vid begravningen.

Teerenpeli har valt att hylla detta ur-finska verk genom att lansera en trilogi av bourbonfatslagrad whisky som sedan fått en slutlagring på romfat och först ut är Lemmon Lintu. Elegant gyllengul i färgen och med djupa arrakstoner i doften och spännande kryddighet. Lång intensiv smak med inslag av solmogen exotisk frukt och vanilj. I eftersmaken finner man generöst med eldig kryddighet i tonerna av citrus och sultanrussin. 800 flaskor lanseras på Systembolaget den 15 juni.

Teerenpeli Lemmon Lintu Single Malt Whisky

Artikelnr: 40963
Alkoholstyrka: 43%
Pris: 649 kr (500 ml), lansering 15 juni

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!