Fjäre Gin – sommarens gintrend är svensk!

Mängder av svenska gin har tagit plats på den svenska marknaden senaste åren. Några av dem har redan hittat ut på den internationella gin-scenen med stor framgång.
Tvåmannadestilleriet Fieruaas Distillery vann hela tre silvermedaljer i den välrenommerade internationella sprittävlingen London Spirits Competition nyligen och ingen blir förvånad om medaljregnen fortsätter över destilleriet även i fortsättningen. Michael Zachrisson och Jacob Zachrisson skapar gin som de själva tycker om. Det småskaliga hantverksdestilleriet i halländska Fjärås har nu lyckats komma in med sin Fjäre London Dry Gin på Systembolagets hyllor från och med den 1 juni. Så ett grattis sitter på sin plats till hantverksdestilleriet som gjort så bra ifrån sig på så pass kort tid.

Emma Andersson har testat och här är hennes smaknoter:
”Det här är en supertrevlig gin helt i min stil. Fräsch med citrus i massor och med ett torrt avslut. Jag älskar när ginen drar mot fänkål och anis tillsammans med sin tydliga karaktär av enbär”.
Allt om Whisky rekommenderar att dricka den som den är över lite is, med en liten skiva citronzest i, eller som en gin och tonic.
Vi testade den med Urban Peers "Indian Tonic Water" www.urbanpeers.se

Fjäre London Dry Gin

Artikelnr: 315
Alkoholhalt: 41 %
Pris: 339kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!