Svenska äventyr med Talisker

Bild från norra Vättern

Under de senaste åren har Talisker samarbetat med nordiska äventyrare i konceptet Scandinavian Detours.

Nu har man lanserat Talisker Adventure Guide tillsammans med äventyraren Linda Åkerberg (@wildernessstories) som 2019 utsågs till årets äventyrare för hennes fyra månader långa expedition genom alla Sveriges 25 landskap till fots, med cykel och kajak. Guiden är – sitt engelska namn till trots – en guide till härliga platser i Sverige. Både natursköna platser, restauranger och andra aktiviter – från norr till söder.

– I många år letade jag utomlands efter äventyr. Jag har vandrat i Himalayas djungel och bestigit Kilimanjaro. Men det har blivit uppenbart för mig att det är lika mäktigt och belönande att utforska Sveriges natur. Och det finns ju bara runt hörnet. Mitt kall nu är att uppmuntra människor att upptäcka sin omgivning på hållbara sätt, säger Linda Åkerberg.

I Talisker Adventure Guide får du tips på tolv smultronställen. Här finns också restaurangtips, närliggande aktiviteter och vett & etikett för besök i vildmarken. Utmärkt för alla som behöver en liten kraschkurs i Allemansrätten eller hur man eldar rätt. Här finns också apptips som kan göra resan trevligare.

Kocken Niki Sjölund och bartendern Bella Porcile bjuder också på recept på både mat och drinkar som går att laga även på ett campingkök eller under enklare förhållanden.

Talisker har också skaffat en egen husbil och senare i sommar kommer några privatpersoner få chansen att låna bilen och uppleva ett Talisker-inspirerat helgäventyr på västkusten.

– Vi har uppmuntrat människor att semestra inrikes ett bra tag så vi är väldigt glada att utetrenden växer. Genom den här utförliga guiden tar vi nästa steg och höjer nivån ett snäpp. De mest populära platserna blev överfyllda förra sommaren. Det är varken kul för besökarna eller bra för naturen. Därför fyller vi på med mer inspiration. Viktigt dock att människor kommer ihåg det fina citatet: Take only pictures, leave only footprints, säger Tina Timm, Senior Culture & Entertainment Manager, Whisky på Diageo.

Taliskers husbil – du kan ha turen att få låna den.

Talisker Adventure Guide hittar du på nätet på
https://www.brygghusetkrog.se/talisker-adventure-guide/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!