Aberfeldy 18yo i begränsad upplaga

John Dewar & Sons släppte i september den tredje utgåvan i serien »French Red Wine Cask Collection«. Precis som sina två föregångare är detta en begränsad upplaga som lagrats på franska rödvinsfat, men denna gång kommer faten från Côte Rôtie, ett av Rhonedalens mest ansedda distrikt. Det var Master Blender Stephanie Macleod som valde faten, då hon hade på känn att ett både robust och elegant vin skulle ta fram det bästa i destillatet. Den färdiga whiskyn sägs besitta en raffinerad mjukhet och fruktighet med intensiva inslag av röda bär. Smaken bär med sig honung, röda bär och smörkola, som balanseras av behagliga citrustoner och vanilj. Till Sverige kom 360 flaskor och det finns ett fåtal kvar i skrivande stund.

Aberfeldy Limited Edition Limited Edition French Red Wine Cask Finish 18 Years

Nr: 4099301
Volym 70 cl
Alkoholhalt: 43 %
Pris: 999 kr.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!