Nya Macallan bjuder på en smakresa

The Macallan Distil Your World London edition lanseras 28 oktober. Det är den första utgåvan av flera planerade i Distil Your World-serien. 2 000 flaskor har producerats och släpps världen över, sex av dem kommer till Sverige.

Kan man skapa ett destillat som kan visa en plats innersta väsen och essens? Det menar man på Macallan och det har man skapat tillsammans med några av restaurangvärldens mest kända bröder. Macallan DYW London är ett samarbete mellan Macallan och ägarna till den spanska stjärnkrogen El Celler de Can Roca. De tre bröderna Joan, Josep och Jordi Roca bär familjens gastronomiska arv på sina axlar och kreativiteten verkar inte ha någon gräns, eftersom deras restaurang haft tre Michelinstjärnor sedan 2009.

Den här whiskylanseringen är en ytterst limiterad single malt som sägs ta dig på en sensorisk resa genom en av de mest omtyckta huvudstäderna i världen, London. Med Macallan DYW London vill man fånga Londons unika karisma, färger och människor tillsammans med deras erfarenheter, för till syvende och sist är det väl just människorna som definierar en stad.

Detta är en något annorlunda Macallan om man lyssnar på dem själva. Man menar att denna whisky bär på nyanser som apelsinkola, currykryddor och toner av Earl Grey, inte de vanligaste smaknoterna i Macallans whiskies. Och nog kan de ta dig med till London. Undrar var deras smakresa bär nästa gång.

Macallan DYW London

Nr: 11081
Volym: 70 cl
Pris: 31 000 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!