Hernö Swedish Capital Gin

Hernö ginbar

I somras öppnade Hernö Gin dörrarna till Hernö Gin Bar Stockholm på Hornsgatan 1, precis i korsningen mellan Hornsgatan och Götgatan i Stockholm. Det var ganska exakt tio år efter att bolaget startades 2011, i Dala utanför Härnösand.

Suget efter Hernös gin bara växer och redan nu exporterar man 50 % av tillverkningen. Onsdag den 13 oktober var ytterligare en dag som går till historien för Hernö. Det var dagen då man lanserade en Gin helt anpassad för Hernö Gin Bar i Stockholm. Det här är en Gin du inte kommer kunna köpa på Systembolaget eller på andra barer. Inte ens på destilleriet i Dala, utan bara på den egna baren i Stockholm.

Hernö Swedish capital gin

Hernö Swedish Capital Gin har samma grundrecept som Hernö Dry Gin. Men med två extra smaksättare i form av bockhornsklöver och citronmyrten. Citronmyrten smakar som en citron på steroider. Hernö upptäckte denna australiensiska växt genom sitt samarbete med Four Pillars i Australien. Tanken bakom bockhornsklöver – en vanlig smaksättare i persisk, indisk och thailändsk matlagning- är att möta det multikulturella i Stockholm.

För att göra kopplingen till Hernö och Stockholm än mer påtagligt har man valt att buteljera flaskan på 42,4 %. Exakt så många mil det är mellan destilleriet och baren.

Från och med den 13 oktober 2021 kommer även Hernö Swedish Capital Gin ligga som bas i deras Sour. Sour är en av de cocktails som idag finns på menyn. Låt er väl smaka av denna härliga, fräscha, syrliga och välbalanserade cocktail.

Recept Hernö Sour:

50 ml Hernö Swedish Capital Gin (eller Hernö Dry Gin)
25 ml citronvatten
20 ml Hjortronvassle

Glas:
Cocktailkupa

Tillredning:
Häll alla ingredienserna i en isfylld cocktailshaker. Skaka kraftfullt i 20 sekunder. Sila upp i glaset genom ett filter för att hålla isen borta. Garnera med grapefruktzest.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!