Sex snabba med Angela D’Orazio

Mackmyras master blender Angela D’Orazio. Foto: Christian Hagward

Mackmyras lika dansanta som kompetenta Master Blender Angela D’Orazio har bestämt sig för att gå vidare från Mackmyra. Då blir man såklart nyfiken. Allt om Whisky fick ställa några frågor.

Hej Angela, och gratulerar till nya horisonter. Är det något särskilt du tar med dig från Mackmyra?
– Fortsätt att lyssna på magkänslan av vad som leder rätt. I hop med bra kunskap såklart.
Mackmyra VAR bra att jobba för, men nu har du funnit något som är ännu bättre. Vill du berätta?
– Att vara en konsulterande fri spritsjäl (löst översatt, free spirit consultant) som får jobba med världen som arbetsfält, låter inte det lockande?
Absolut, och apropå lockande, är det någon whisky som du minns tydligare än de andra du ansvarat för?
– Alla whiskies på MM fram tills nu har varit mina skapelser. Men Grönt Te för den var den som var mest komplex att sätta ihop och Intelligens för att den var så speciell med AI och samarbetet där.
Whisky är ju komplex till sin natur… vilket är det största problem du ställts inför under din tid på Mackmyra?
– Att det fortfarande är så mansdominerat.
Kommer du ihåg vad som överraskat dig mest på Mackmyra?
– Hur mycket sjukt många fantastiskt trevliga människor det finns som man träffar när en gör whisky.
I en intervju för AoW för ungefär tio år sedan beskrev du dig själv som en person som har svårt att planera framtiden, men är desto bättre på att hantera nuet. Är det fortfarande så, eller har det blivit lättare att planera?
– Haha, du har ”researchat”, bra där… Jag tror jag blivit bättre på att blicka framåt, men mest av den enkla anledningen att jag vågar mer nu. Det är ju kört ändå. Vi ska ju alla dö på slutet, så varför inte köra på med det som det kittlar lite mer i kistan av?

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!