Ny, torr cider på Systembolaget

För dig som gillar torr, brittisk cider släpps idag en ny cidernyhet.

West Midlands Apple Cider är en torr klassisk, hantverksmässig cider med ett modernt uttryck, där man använder ett 20-tal noga utvalda äppelsorter från Herefordshire som varsamt plockats och pressats.

Äppelsorterna delas in i tre olika kategorier. De syrliga äppelsorterna bidrar med friskhet, de bittra med struktur och garvämnen och de söta bidrar med fruktighet och alkoholstyrka. Efter jäsning och filtrering blandar man de olika delarna till rätt proportioner för att uppnå önskad smakprofil.

Smak:
Fruktig smak med liten sötma och tydlig karaktär av gula äpplen, inslag av örter och citrus. Den serveras bäst vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till det vitmögelostar.

West Midlands Apple Cider

Alkoholhalt: 4.5 %
Volym: 330 ml
Nr: 1099515
Pris: 16.90 kr + pant

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!