Skepp Ohoj! Cinderella Whisky Fair tillbaka

Äntligen har whiskymässorna rullat igång igen efter pandemin. Nyligen var det En öl och Whiskymässa i Göteborg och i helgen som gick var det dags för den legendariska Cinderella Whisky Fair. Allt om Whisky gick ombord.

Det var många kära återseenden och det märktes att både besökare och utställare längtat efter att få komma ut och träffa varandra över lite ny och spännande whisky. Cinderella Whisky Fair har kallats en av världens fem bästa whiskymässor. Sånt är ju naturligtvis svårt att uttala sig om, men för svenska mått har onekligen Cinderella en särställning. Till skillnad från alla fastlandsmässor är det nämligen tillåtet med flaskförsäljning, vilket minst sagt märks. Shoppingkorgarna är ofta överfulla och Viking Line gör rekordförsäljning år efter år.

Mässan pågår under tre dagar, med trippla kryssningar. De verkliga entusiasterna åker både två och tre dagar och i synnerhet på torsdagsturen då det kan vara rena kosläppet när folk försöker komma först till de mest eftertraktade flaskorna. Importörerna vet mycket väl att besökarna vill ha specialutgåvor, som bara går att köpa på plats, och de gör vad de kan för att övertyga Viking Line om att köpa in sådana buteljeringar så att de kan säljas på mässan.

Många master classes ombord

Cinderella Whisky Fair lockar representanter från stora delar av whiskyvärlden och flera av dem håller välbesökta master classes under alla dagarna. Mässans popularitet beror också på att den arrangeras ombord på en lyxig kryssningsbåt. Det är alltid uppträden, fest och full fart på dansgolven; och det är många som inte kryper in i sin hytt förrän solen börjar gå upp över Ålands hav. Har man inte varit på Cinderella Whisky Fair så är det ett måste för alla whiskyintresserade. Det är välarrangerat, roligt, och whiskyparty med många kära återseenden. Det tyckte i alla fall vi som kryssade i april.

Håll utkik på Viking Lines hemsida för biljettsläppet till mässan 2023, det brukar gå undan.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!