Spirit of Hven Old Hare blended

Från svenska destilleriet Spirit of Hven släpps idag en blended whisky vid namnet Legend Old Hare. I whiskyn frångår destilleriet sin karaktäristiska flaska för en mer konventionell flaska.
Så här skriver destilleriet själva:

Basen är en whisky som är gjord på spannmål som odlats på Hven. Från jord till bord, bryggd, destillerad och fatlagrad på Hven. Vi använder vete för en sädeswhisky som skall ge vaniljsötma och en viss bitterhet. Vi har råg för karamell och örtighet och vi använder majs för blommighet och elegant nötighet. Maltkorn använder vi för vår maltwhisky som bidrar med brödiga toner med inslag av choklad och fruktighet.

Whiskyn får mogna i 3-5 år på nya ekfat av både europeisk och amerikansk ek. Därefter blandas de olika sädesdestillaten med Hvens maltwhisky och blandningen får därefter vila upp till 12 månader till, den här gången på ekfat som tidigare innehållit söt PX-sherry respektive spanskt rött vin.

Namnet "Legend Old Hare" är en hyllning till de tyska fältharar som finns i otaliga mängder på Hven. Dessa planterades in på ön under 1850-talet av Oscar I och Oscar II. Sedan dess har harjakterna varit en tradition på Hven som givit mycket historia med besökare från när och fjärran.

Legend Old Hare finns på Systembolagets beställningssortiment från och med idag, den 27 april.

Spirit of Hven Old Hare

Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 40,4 %
Nr: 56847
Pris: 279 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!