Campbeltown Malts Festival 2022


Den 26 maj inleds Campbeltown Malts Festival 2022 med att Springbank slår upp portarna och börjar sälja ’Open Day Bottles’, följt av en dag med provsmakningar, destillerivisningar, lokala maträtter, demonstration av mältning och mycket mer. Dagen därpå är det Glengyles tur, med försäljning av ’Kilkerran Open Day bottle’, följt även här av provsmakningar, rundvisningar och annat, fram till avslutningen med en ’Kilkerran Cocktail Masterclass’.

Så kan man fråga sig var Campbeltowns tredje destilleri – Glen Scotia – har blivit av. Ingen fara. Glen Scotia kommer med en specialutgåva till alla oss som inte kan komma till Campbeltown: Glen Scotia Campbeltown Malts Festival 2022. Detta är en rejält rökig åttaåring som legat på first fill bourbon, och avslutat med ett år på PX hogsheads. Detta är en typisk Campbeltown, med mjuka sirapstoner, rik kryddighet och naturligtvis den lätt maritima sältan från havet. Kommer till Systembolaget 20 maj.

Glen Scotia Malts Festival 2022

Nr: 41166
Alkoholhalt: 56,5 %
Volym: 700 ml
Pris: 739 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!