Två nya The Macallan Harmony hyllar kaffebönan

The Macallan har lanserat två nya single malts i The Harmony Collection, den andra upplagan i serien som släpps årligen i begränsad omfattning.

The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica lanseras för de inhemska marknaderna och Smooth Arabica kommer att kunna inhandlas i utvalda travel retail-butiker världen över. Med dessa två nya single malts hyllas kaffets värld. Presentförpackningen till respektive whisky skapades delvis med återanvända material, där man även utnyttjat kasserade skal av kaffebönor.

The Macallans whiskymakare Steven Bremner har skapat två whiskys utifrån idén att de båda ska passa ihop med kaffe. The Harmony Collection introducerades förra året och först ut var Rich Cacao, vilken tidigare under 2022 följdes upp av Fine Cacao. Båda visar upp just nyanser av choklad och kakao samtidigt som presentkartongerna tillverkades av bland annat kasserade kakaokapslar.

Inspired by Intense Arabica kommer att finnas tillgänglig på The Macallan Estate Bar, The Macallan Online Boutique samt hos premiumåterförsäljare, barer och restauranger runt om i världen från och med november i år. Smooth Arabica kommer att finnas tillgänglig i The Macallan Airport Boutiques på utvalda flygplatser runt om i världen från november 2022.

Är du nyfiken på första släppet så kommer The Macallan Harmony Collection Rich Cacao att finns tillgänglig hos exklusivt utvalda partners, däribland Operakällaren, Sturehof, Asian Post Office och Map Petite Maison i Stockholm.

The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica

Alkoholhalt: 44%.
Doft: Tiramisu, cappuccino, pepparkaka, russin, mandlar, söt ek och vanilj.
Smak: Espresso, mörk choklad, russin, tiramisu, björnbär, vanilj, paranöt och söt ek.
Avslut: Lång eftersmak med toner av mörkrostat kaffe och balanserad sötma.

The Macallan Harmony Collection Smooth Arabica

Alkoholhalt: 40%
Doft: Malet kaffe, hasselnötter, söta russin, svarta körsbär, toffé, vanilj och söt ek.
Smak: Americano, russin, körsbär, mild kryddighet, valnöt, vanilj och ek.
Avslut: Kaffebönor, sötma och krämighet som hänger kvar länge.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!