Begränsad Calvados från Christian Drouin

Christian Drouin är utan tvekan en av Frankrikes mest intressanta producenter av Calvados. Ända sedan början av sextiotalet, när Christian Drouin den äldre köpte en äppelodling i Pays d’Auge och ställde om från cider till Calvados har man tänjt på gränserna och nyfiket kikat bakom kulisserna för att skapa en ny och mer inspirerad Calvados.

Detsamma har man gjort med gin, som framställts på bas av både äpple- och päronsprit. Och nu kommer det senaste resultatet av deras nyfikenhet till Sverige: Expérimental de Christian Drouin Plantation Angels, en Calvados som legat tio år på ekfat, varav de sista fem var på romfat från jamaicanska Long Pont Distillery. Resultatet är en mjuk och harmonisk smakbukett, med inslag av röda äpplen, marsipan, choklad, ceder och torkade aprikoser. Endast 720 flaskor blev det, och några av dem kommer till Systembolaget 9 december.

Expérimental de Christian Drouin Plantation Angels

Nr: 41300
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 42 %
Pris: 649 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!