Octomore 13.1 – PPM-mästare med hög alkoholhalt


Vissa säger att hög alkoholhalt (59,2 %), förhållandevis låg ålder och en PPM-halt på hela 137,3 PPM är en omöjlig ekvation. Men Octomore från Bruichladdich Distillery är älskad världen över – och kanske lite extra i det rökwhiskyälskande Sverige!

Den 10 februari släpps Octomore 13.1 som är gjord på skotskt korn och lagrad på first fill bourbonfat i fem år. Här hittar du en påtagligt rökig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikosmarmelad, smörkola, nötter, torkad frukt, tjära, anis, nougat och vanilj.

Längtar du efter rökig whisky är Octomore 13.1 extra allt. Häng på låset – endast 804 flaskor kommer till Sverige.

Octomore 13.1

Nr: 41346
Alkoholhalt: 59,2 %
Pris: 1 649:-
Lanseringsdatum: 10 februari

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!