Allt om Whisky nr. 2, 2023

Men det är nu när våren vaknar som man ser framåt

Vårt 20-årsjubileum tuffar på och glädjen fortsätter och finns i allt vi skapar. Att fylla jämnt kan jämföras med ett nyår som aldrig riktigt tar slut. Man kikar i backspegeln, ser vad som hänt under senaste tiden och vad man fått vara med om, men gång på gång är det människorna runt omkring en som man minns mest.

Under våra tjugo år med Allt om Whisky & Öl har några fantastiska människor fått lämna jordelivet men deras avtryck sitter kvar i själen. Det är så många personer som jag fått lära känna genom mitt arbete, som jag kommit nära och som jag aldrig skulle fått tillfället att vara med annars. Jag kikar tillbaka och är enormt tacksam för alla som velat skriva och skapa tidningen med oss.

Men det är nu när våren vaknar som man ser framåt. Många nya stigar leder oss fram till moderna vägar att möta likasinnade med intresse för whisky, öl och annan dryck, som till exempel den här tidningen där du kan fördjupa dig i branschen, vår web alltomwhisky.se där du enkelt kan leta fram olika ämnen och massor av nyheter, och vår Facebooksida med en blandning av nyheter, tips, och sånt som Allt om Whisky gör just nu.

Vårt nyhetsbrev har blivit vår snabbast växande kommunikation med er vänner. Någon gång i månaden skickar vi ut det med en blandning av nyheter, saker vi har testat och lite rekommendationer på roliga event att gå på.

Nu till den här utgåvan som både har ett minitema från den skotska ön Arran men även en fransk touch där vår journalist Åsa Larson varit på resande fot och bland annat besökt den mycket omtalade whiskybutiken Maison du Whisky.

Alla vet att man gör whisky på Islay, men hur är det med kunskaperna om öns första romdestilleri? Jag och skribenten Hasse Nilsson mötte Ben Ingles, som gör rom på Islay. Vi blev mäkta imponerade av deras vita rom när vi testade. Vi har knappt hämtat oss från tanken att det nu produceras rom på världens kanske mest kända »whiskyö«.

Smaskiga recept från kocken Anders Tegnér, cocktails att skapa hemma och massor av nyheter finns också på följande sidor. Och sist, men inte minst: Läs om vårt lyckade event Tamnavulin Weekend som vi arrangerade tillsammans med Svenska Whiskyförbundet.


Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!