Muddus – exklusiv small batch från Mackmyra

Small batch betyder ett begränsat antal flaskor – endast 3017 exemplar av Mackmyra Muddus kommer säljas. Smakprofilen kommer ifrån fat som tidigare burit vildhallonvin och hjortronvin.

Den här whiskyn är inspirerad och döpt efter nationalparken med samma namn. En orörd plats där hjortron och vildhallon växer, sida vid sida i det vilda. Vi tänkte att kan man kapsla in en del av det unika och vackra från Muddus i en flaska får vi en väldigt spännande whisky
Lii Johnson, Blender Mackmyra Svensk Whisky.

Smaknoter enligt tillverkaren
Doften är blommig och fyllig med framträdande kryddiga citrustoner. Ju längre whiskyn får lufta desto mer framträder vanilj och karamell, tillsammans med subtila toner av hjortron och hallonmarmelad.
Smaken går från orientaliska kryddor till söta bär. Hjortronet landar längre bak i munnen och kompletteras av karamell och vanilj, vilket skapar en komplex smakprofil med flera överraskningar.
Eftersmaken är lång och balanserad med kryddig hetta tillsammans med hjortron och pigg yuzu.

Mackmyra Muddus är en begränsad utgåva och kommer att finnas tillgänglig via Systembolagets beställningssortiment den 19 april 2023.

Mackmyra Muddus

Säljstart: 2023-04-19
Nr: 52659
Alkoholhalt: 43,7 %
Volym: 70 cl
Pris: 829 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!