Jul på belgiska

1998 beslutade man sig för att brygga öl i de gamla klosterruinerna i Abbey D’aulne i Walloon-regionen strax söder om Charleroi i Belgien där Cisterciensermunkar bryggde öl redan under medeltiden.

Abbey D’aulne är ett av endast tre belgiska kloster-bryggerier som fortfarande brygger en del av sin öl i själva klostret.

Nu kommer Abbaye D’aulne Christmas Triple Ale med nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter. Perfekt till julen alltså!

Abbaye D’aulne Christmas Triple Ale

Volym: 330ml
Typ: Belgisk trippel
Volym: 330 ml
Alkoholhalt: 9,0%
Nr: 11293
Pris: 29,90 Kr

Delirium Noël tillhör ett av de klassiska belgiska julölen. Robust och full med dofter och smaker som hör julen till. Här samsas toner av sirapslimpa, pomerans, knäck, julkryddor och torkad frukt. Ölets starkare alkoholhalt på 10% ger en fin sötma som binder ihop den stora och smakrika karaktären. Eftersmaken är som gjord för julmaten med sin kryddiga och mjuka beska. Passar även till vilt, lamm, nötkött och som sällskapsdryck.

Delirium Noël Christmas

Storlek: 750 ml
Alkoholhalt: 10%
Nr: 11655
Pris: 89:90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!