Allt om Whisky nr. 6, 2023

Gott nytt år alla whiskyvänner!

Fridas fortsatta resa att finna Rom för Whiskydrickaren pågår och även i denna utgåva får du läsa fortsättningen.

Whisky är en komplex dryck med en lång och rik historia, precis som tidningen du håller i handen. Ytterligare ett år går mot sitt slut och vårt 20 års-jubileum har firats flitigt men också använts till att se tillbaka i backspegeln för att skapa framtidens planer.

Vi har samtalat med prenumeranter, följare och nyvunna whiskyentusiaster om deras whiskyintresse, och genom Allt om Whiskys olika kanaler kommer ni alla kunna följa tidningens fortsatta väg framåt.

Whisky är en dryck som man kan välja att avnjuta på olika vis: neat, med is, i cocktails eller i vissa fall tillsammans med snacks och mat. Vår kock, Anders Tegnér, satsar högt och har skapat en Nyårsmeny med Ardbeg och Glenmorangie som huvudpersoner. Kanske kan ge lite inspiration till vinterns middagar med vännerna.

Vi besöker Jura destilleri i detta nummer av tidningen. Jura är ju en öwhisky som lyckats få hela Storbritannien att nappa, medan närmast motsatsen gäller för Speyburn, som är något av en doldis bland de skotska destillerierna. De och deras whisky lär vi känna närmare genom vår skribent Gavin Smith, lagom nu när Speyburn lanserat sin 18-åring här i Sverige.

Frida Birkehede och jag besökte Cinderellas Rum Fair. Bland annat mötte vi the Global Ambassador för Bayou Rum. Bayou kanske ni känner igen från förra numret av tidningen.

Fridas fortsatta resa att finna Rom för Whiskydrickaren pågår och även i denna utgåva får du läsa fortsättningen.

Så passa på om du har någon dag ledigt runt jul att städa ur whiskyskåpet därhemma på sådant du inte tycker så mycket om. Ut med det gamla och in med det nya! Livet är alldeles för kort för att förtära drycker som inte smakar gott!

Gott nytt år och god fortsättning!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!