Filey Bay – Whisky odlad i Yorkshire

Många svenskar när ett slags avståndsförälskelse till Yorkshire som det framstår i otaliga tv-serier: dess böljande gröna kullar, pittoreska byar och egensinniga invånare.

Vill man komma detta county närmare in på livet så kan man nu också smaka på det, för sedan 2019 har Spirit Of Yorkshire producerat whisky under namnet Filey Bay.

Deras Filey Bay Single Malt Flagship kom till Sverige i höstas, och nu är det dags för uppföljarna. Precis som Flagship är de gjorda uteslutande på korn från de omgivande fälten, eftersom den lokala förankringen är mycket viktig för de två vännerna Tom och Dave som grundade destilleriet för tio år sedan.

Dessa båda whiskies kommer till Sverige den 23 januari.

Filey Bay Single Malt Peated Finish #3

Efter en första lagring på first fill bourbonfat har den fått en finish på rökta fat vilket gjort det till en lätt och finstämd whisky, med fräsha, maritima noter och stråk av karamell, rök och citrus. 102 flaskor kommer till Sverige.
Alkoholhalt: 46 %
Nr: 85658
Pris: 749 kr

Filey Bay Single Malt Sherry Cask Finish #4

Den här whiskyn har legat på tre olika typer av sherryfat: Moscatel, Pedro Ximenez och Oloroso. Här bjudas på söta, mjuka smaker av apelsin och torkad frukt, tillsammans med toner av honung och kakao. 120 flaskor kommer till Sverige.
Alkoholhalt: 46 %
Nr: 85477
Pris: 949 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!