Esclavo blir Patridom

Vänner av mörk rom känner säkert till namnet Esclavo, en romproducent från Dominikanska republiken som funnits på Systembolagets hyllor sedan några år. Nu byter man namn till Patridom, för att bättre spegla både romens ursprung och dess koppling till landet där den tillverkas.

Men precis som tidigare framställer man sin rom i huvudsak på färsk sockerrörssaft, något som kräver större precision än om tillverkningen baserades på melass, eftersom saften inte tål någon lagring utan måste behandlas färsk. Dessutom lagras all rom på minst två typer av fat innan det är dags för blending och så småningom buteljering.

Fast ibland blir det lagring på tre olika typer av fat, som Patridom Selección Exclusiva Ltd. Islay Cask Finish, som först legat i sex respektive tolv årex-bourbon och fransk jungfruek. Och efter omsorgsfull blending har den fått en finish på ex Islayfat, vilket givit den fina noter av rök, kaffe och hasselnöt.

Patridom Selección Exclusiva Ltd. Islay Cask Finish

Nr: 8565401
Alkoholhalt: 44 %
Volym: 700 ml
Pris: 799 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!