James Gin: med palsternacka och senap

De som följer med i brittisk tv känner igen namnet James May, från bland annat Top Gear och Grand Tour. Mindre känt är kanske att han äger och driver en egen pub i Wiltshire; The Royal Oak. Och det var med den i tankarna han vände sig till Downton Distillery, för att få hjälp att producera en egen gin. Men inte vilken gin som helst, det skulle vara en gin som är lika egen och unik som James May. Och det blev inte en gin, det blev två, som bägge försvann från pubens hyllor i rasande takt. Det där gav mersmak, och nu har även vi i Sverige chansen att prova gin som verkligen tar ut svängarna. Det kan tilläggas att bägge två är väl värda att drickas på egen hand, men de kan också förnya dina favoritdrinkar.

James Gin Asian Parsnip

Parsnip, eller palsternacka, är långt vanligare på brittiska matbord än på svenska. Smaken har en mild sötma och viss ton av nötter. Den kombineras med ingefära, grön kardemumma, ingefära och andra asiatiska kryddor till en värmande gin med kvardröjande söta noter.

Alkoholhalt: 40%
Nr: 85726
Volym: 70 cl
Pris: 499 kr

James Gin American Mustard

Gin är ju en av de mest experimenterade spritsorterna, men frågan är om inte James May tänjer ännu mer på gränserna genom att kombinera senapsfrön med små inlagda gurkor. Senapen märks på tungan som en fyllighet och värme, och från gurkorna kommer en lätt sälta och en mild kryddighet. Det hela avrundas med tomat, som mjukar upp och jämnar ut smaken.

Alkoholhalt: 40%
Nr: 85735
Volym: 70 cl
Pris: 499 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!