Marolo Grappa di Barolo Cannubi 2013


Marolo Destilleria är ett av de mest ansedda destillerierna i Piemonte, och det vill inte säga lite. Här destillerar man bara de bästa pressresterna från de omgivande vingårdarna, och bara enligt metoden discontinuo a bagnomaria, alltså satsvis destillering i vattenbad, för att processen ska vara så skonsam som möjligt.
Marolo Grappa di Barolo Cannubi 2013 är gjord på druvsorten Nebbiolo, från det exklusiva Cru-området Cannubi MGA. Efter att musten silats bort tar man vara på pressresterna, alltså skal, stjälkar och kärnor, blandar dem med vatten och destillerar försiktigt. Sedan har grappan fått vila på gamla franska vitvinsfat i mer än tio år. Och då får man ett exceptionellt elegant destillat, med djupa, fruktiga dofter som kompletteras av kryddor till en lång, nyanserad finish. Detta är en grappa som bör drickas med omsorg, i stora, kupade glas.

Alkoholhalt: 51%
Nr: 41633
Volym: 70 cl
Pris: 1 889 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!