The Macallan – 200 år ung!

För i år är det precis 200 år sedan Alexander Reid först fyrade upp under sina egendomligt små pannor i sitt nybyggda destilleri i skotska Speyside, och den första spriten rann fram.

Sånt är värt att fira, och det gör man med en rad samarbeten med olika konstnärer och formgivare, för att ytterligare utveckla och framhäva The Macallans rika historia.
Ett exempel är den nya jubileumslogotypen, av bildkonstnären Alex Trochut, som sinnrikt kopplar ihop pannornas rundade form med floden Speys mjuka kurvor där den flyter genom The Macallans egendomar. Här kan man också ana drag av destilleriets sex pelare, de som bär upp och genomsyrar all produktion, som till exempel att man uteslutande använder sig av sherryfat av högsta kvalitet, de små pannorna och strävan efter perfektion i alla led av produktionen.
Kort sagt; en logotyp som knyter ihop The Macallans historiska arv med dess löftesrika framtid. Blir man nyfiken och vill veta mer är det bara att gå in på themacallan.com och bli medlem av The Macallan Society.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!