Whisky för jordbävningarnas offer


Destillerichefen Euan Michell på Isle of Arran Distilleries tog initiativet till ett samarbete med sex andra destillerier om att göra en whisky tillsammans vars intäkter helt och hållet går i första hand till det katastrofdrabbade Japan, men också till det jordbävningsdrabbade Christchurch på Nya Zeeland.

De övriga destillerierna är: BenRiach, Bladnoch, Glen Dronach, Mitchell’s Glengyle, Kilchoman och Springbank.
Det är ett helt unikt samarbete som resulterat i whiskyn ”Spirit of Unity”. Den kommer att tappas i 2 000 exemplar som förväntas dra in 50 000 pund där alla pengar, inte bara vinsten, kommer att doneras till de katastrofdrabbade.

”Spirit of Unity” kommer att säljas på två ställen i Skottland: Hos Royal Mile Whiskies och Loch Fyne Whiskies.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.