Karibisk Balvenie

The_Balvenie Caribbean_Cask 14YO_tubeBalvenie Caribbean Cask 14 YO har lagrats på klassiska ekfat men under de nio sista månaderna legat i på fat som tidigare innehållit karibisk rom. Whiskyn är framtagen av Malt Master David Stewart som berätttar så här:

– Karaktären från romfaten kompletterar smaken hos Balvenie single malt väldigt fint. Balvenie Caribbean Cask är rik och rund där Balvenies karakteristiska vaniljnoter möter karamell, en frisk fruktighet samt en lång, mjuk och varm eftersmak. Jag tycker att smaken för tankarna till Karibiens varma och soliga klimat.

Balvenie Caribbean Cask 14 YO har en alkoholhalt på 43 % och finns i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 85288. Priset är 599 kronor för 70 cl.

Doft: Rik, söt och krämig karamell, samt noter av färsk frukt?.

Smak: Rundad med vanilj och en fruktig karaktär som utvecklas med tiden.

Finish: Mjuk och lång eftersmak.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör