Stjärnkock med bubblor och äppelbrännvin på Viking Line

12343Under våren fortsätter Viking Lines matresa genom det nordiska köket och först ut är Pure Nordic Tastes – rena nordiska smaker. I början av mars inleds samarbetet med Ålands mest kända kock Michael Björklund – som vi känner igen från 2014 års Kockarnas Kamp. Sedan tre år driver han sin egen restaurang,
09216Smakbyn, på Åland och innehar även två Årets Kock-titlar – en i Sverige och en i Finland.Signaturmenyerna i à la carte-restaurangerna serveras under perioden 2 mars – 30 april och speglar Michael Björklunds matfilosofi: renodlade och lokala smaker utan krångel, med nordiska råvaror.

Senare i vår, den 1-31 maj, erbjuds en tre-rätters specialmeny, Bubbelmenyn, som också är signerad av Michael Björklund. Champagne, prosecco och mousserande vin från hela världen präglar dryckestemat ombord.

Michael Björklund har med sig flera egenproducerade produkter som frö-  och dinkelknäckebröd, mu?sli, äppelbrännvin och svärmors senap, som alla går att köpa med sig hem.

12351– Vi är väldigt glada över att kunna presentera många spännande teman på våra fartyg. Med Michael Björklund som en av gästkockarna ombord blir vårt fokus på att erbjuda närproducerade, nordiska alternativ ännu tydligare, säger Bodil Ståhl, restaurangchef för Viking Line.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!