Brutal Ardbeg & vårig Dalmore


En brutal Ardbeg som inte ber om ursäkt för sig. Murrig, mörk med tydlig smak från sherryfaten. Torr med stor smak av tjärtabletter blandat med kaffebönor och lakritsrot. Som att slicka på en berghäll om man nu gör det på sin fritid. Lite ung, grön i eftersmaken. Spännande lansering av Ardbeg. Vet att den kan vara slutsåld redan när tidningen kommer ut men för alla er som lyckades få tag i en säger vi bara: bjud era vänner så de också får en chans att testa.
(Obs! Limiterad lansering 1300 flaskor den 31 Mars)

Ardbeg Dark Cove, Committee edition

Nr: 11588
Pris: 899 kr
Alkohol: 55 %

Vårens whisky! I doften finner jag apelsinskal, blodapelsin och torkad frukt. Likt månaden april, som inte kan bestämma sig för om det är en vinter- eller vårmånad, väger denna Dalmore 12 fram och tillbaka i karaktär. Den har en finstämd mild grundton av citrusfrukt, lätt och elegant men som sedan letar upp mer robusta toner från olorosofaten. Lite valnöt, bitter choklad och torkad frukt. Liten i eftersmaken med övervägande toner från faten. En whisky att hälla upp och njuta av när första vårsolstrålarna når verandatrappan.

The Dalmore 12 YO

Nr: 87510
Pris: 499 kr
Alkohol: 40 %

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.