Surfolkölsvärldspremiärer!


En lång krånglig rubrik för att förklara en enkel sak … Dugges Bryggeri har gjort två nya syrliga folköl. Den 25 februari så har de världspremiär och det sker på Folk & Friends i Stockholm. Alla får komma!

Dugges Bryggeri har de bryggt folköl sedan 2008. Tills för något år sedan så handlade det mest om olika typer av ljusa lageröl och pale ales. Sen hände något med folkölsmarknaden i Sverige. Nästan samtidigt fick hantverksbryggare och livsmedelshandlare upp ögonen för folköl, vad folköl kunde vara och bli. Som komplement till de mer traditionella brygderna dök det upp syrliga folköl, svarta folköl och otroligt humlade folköl.

Dugges bryggde då Tropic Folk. Ett syrlig öl med smak av mango, passionsfrukt och persika. Och nu har de gjort två till: Black Apple, med smak av äpple och lakrits och Jasmine Dragon som ha fått dra med jasminteblommor.
Givetvis så kommer Dugges även ta med sig Tropic Folk. Alla öl kommer att finnas på både fat och flaska.

Om Folk & Friends
Folk & Friends är ett nytänkande ölcafé på Norr Mälarstrand i Stockholm. Fokuset är att erbjuda riktigt bra hantverksbryggda folköl i en avslappnad & familjär miljö. Alli och Victor som driver ölcaféet, träffades i Peking 2011. Efter att Alli flyttat från Memphis till Stockholm så började det gemensamma ölintresset att växa ytterligare.

Drömmen om att skapa en plats för skönt umgänge och med något gott i glasen kom för ett par år sedan. Efter en 9 månader hittade de den rätta lokalen: Norr Mälarstrand 32. Efter ett par månaders renovering öppnade Folk & Friends den tredje december 2016.

Folk & Friends Facebooksida

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!