Douglas Laings nya ruter kung: Ben Nevis


I februari lanserade Douglas Laing & Co den första whiskyn i deras serie Old Particular ”Consortium of Cards” Single Cask Scotch Whisky Collection, där det övergripande temat är en kortlek. Först ut då var klöver dam i form av en 18-årig Laphroaig som fick namnet ”Queen of the Hebrides”. Nu har det kommit en ruter kung.

Nyligen spelade så Douglas Laing ut det andra kortet: ruter kung, den här gången med namnet ”King of the Hills”, en tjugoårig single cask Ben Nevis som sägs ha en fruktig, kryddig och ”hembakad karaktär.

– Vår King of the Hills är en hyllning till det högsta berget i Storbritannien, Ben Nevis. Att nå toppen av det är en utmaning för många, och vi tycker att vårt senaste spelkort med sin mjuka, hembakade och värmande karaktär är den ideala belöningen efter en krävande klättring – eller egentligen viken prestation som helst, säger Cara Laing.

The King of the Hills har buteljerats vid 50 procents alkoholstyrka och är ett högt kort i Laings utbud i serien Old Particular det här kvartalet. Bland de andra finns ett par kryddiga sherrybomber, som Braeval 15 Years Old och Glenrothes 12 Years Old. Från Speyside kommer också en ”magisk” Mortlach 12 Years Old och Auchentoshan 16 Years Old, en sällsynt Lowlandlansering från Laing.

Serien Old Particular startade 2013 och den marknadsförs numera i drygt 50 länder världen över.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!