Edmans gin med kamomill från Gnesta Bränneri


– Det tog bara en vecka – från idé till färdig gin, berättar Malin på Gnesta Bränneri.

Malin Edman Brogarth beskriver sig som en ”sann Gin-och-tonicälskare” och hon kände ett behov av att själv göra en gin. Så här berättar hon:
– Allt som allt så tog det endast en vecka, från ide, till min första färdiga gin. Jag hade endast gjort en liten batch eftersom jag hade förväntat mig att behöva experimentera några gånger. Men redan på första försöket blev jag otroligt nöjd. Denna batch var för god för att inte låta andra få njuta av den. Och så blev det. Till hjälp att designa etiketten, frågade jag en vän, vår lokala tatuerare, Hampa Inc för hjälp.

Framsidan av flaskan, avslöjar att en av ingredienserna är kamomill.
– Under destillering har jag tillsatt kamomillblommor i halsen på vår pot still, för att etanolen ska få mer kamomillaromer under gasform. Detta gör Edmans Gin väldigt lätt och blommig. Perfekt för dem som njuter av en gin tillsammans med en liten skvätt tonic.

Edmans Gin
Nr: 32669
Pris: 271 kr (35 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!