Josephine är nordens bästa World Class-Bartender

I förra veckan hölls det nordiska mästerskapet i Cocktail-blandning i den skotska staden Inverness. Vinnare blev Josephine Sondlo från Penny & Bill i Stockholm. Utöver den prestigefulla titeln vinner hon också en biljett till den globala World Class-finalen som kommer att hållas i Mexico City i augusti.

Diageo World Class är världens största och mest prestigefulla bartendertävling. Alla deltagarna blir utsatta för en rad olika utmaningar, centrerade runt Diageos stora portfölj av dryckesvarumärken. I stressade situationer brukar många darra på händerna, men inte Josephine Sondlo. Då hon på onsdagen blev korad till vinnare över 11 andra tävlanden från de nordiska länderna Finland, Norge, Danmark och Sverige, hade hon både skakat och rört sig stadigt mellan tävlingens alla moment. Den självsäkra serveringen i kombination med välbalanserade drinkar ledde henne till pallens topp.

Finalen hölls mellan den 22-25 maj med en avslutning på Bonchew House strax utanför Inverness. I delmomentet Made by the Sea skulle de skapa en cocktail av Taliskers whisky kombinerat med ingredienser de själva funnit längs kusten och i skogen på den blåsiga Isle of Skye.

Så här lyder receptet för Josephines Made by the Sea:

  • 40 ml Talisker 10
  • 20 ml Oloroso Sherry
  • 30 ml Lime juice
  • 25 ml Seaweed & Oloroso rock candy
  • 10 ml carbonated seawater (skye soda)

Josephine Sondlo bor på en gård med 25 islandshästar en timme utanför Stockholm. På kvällarna tar hon sig an törstiga cocktail-konnässörer på Penny & Bill. Nu har hon en tid av förberedelser framför sig inför slutet av augusti då finalen hålls. Hon kommer att tävla mot den absoluta eliten, både vad gäller de andra tävlandena, men även juryn.

– Jag är glad, förvirrad och även lite stressad då jag vet att det riktigt hårda arbetet börjar först nu! berättar Josephine och tillägger:
– Jag är redan inne i processen att fundera över vilka drinkar jag måste fundera ut inför den globala finalen i Mexico City.

Stort grattis, säger vi på redaktionen!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!