Nytt från Octomore och Bruichladdich


Den 23 november (det vill säga imorgon) webblanseras tre nya från Bruichladdich.

Så här berättar importören Nigab själva om de tre:
Octomore 8.1 (1 499 kr)
Octomore är en dröm för alla whiskyentusiaster som strävar efter en komplex och elegant whisky med höga PPM-nivåer. Denna 8-åriga utgåva, Octomore 8.1, bjuder på hela 167 ppm i rökighet. Likt sina föregångare i Octomore .1-serien består den uteslutande av korn från Skottland. Distillerad 2008 av 100% skotskt korn från 2007 års skörd. 100% lagrad i amerikanska ”first fill”fat från Buffalo Trace, Clermont Springs, Four Roses, Heaven Hill & Jack Daniels

Octomore 8.3 (1 999 kr)
Octomore .3 Islay Barley-serien är en åtråvärd produktfamilj som endast består av korn från ön Islay. I den senaste versionen Octomore Islay Barley 8.3 har kornen odlats av James Brown vars gård bär samma namn som produkten själv; Octomore Farm. Med en fenolhalt på 309 spränger den 300-vallen.
Hösten 2010 var regnig och blåsig. Islaybonden James Brown såg sin skörd blir mindre och mindre men mer värdefull för var dag som gick. Mältningen av detta Octomore-korn gav upphov till ett resultat som var oöverträffat – 309,1 ppm.
Efter destillationen mognades denna unika sprit i 56% ”first fills” Bourbonfat och de återstående i ex-Paulliac, Ventoux, Rhône och Bourgognefat.

Bruichladdich Islay Barley 2010 (629 kr)
Produkterna i Bruichladdich Islay-serien är rebellerna på ön. De särskiljer sig med en rökfri profil och är gjorda på korn uteslutande från ön Islay. Bruichladdich Islay 2010 är den femte och senaste utgåvan från Islay-serien.

Doften är mycket balanserad med toner av rostade ekfat, karamelliserat socker och milda frukter. Där finns också apelsinchoklad och rökt mynta med söta lite varma havstoner. Smaken är djup med en torr rökighet som främsta kännetecken. Där finns också en påtaglig fruktighet med citronpeppar och mörka skogsbär.

Vi har provat Bruichladdich Islay Barley 2010, se filmen nedan!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

En kommentar

Comments are closed.