And The Winners Are…


I årets sista fullmatade nummer av vår tidning hade vi inte mindre än tre tävlingar. Här gratulerar vi de nio vinnarna.

Kryssvinnarna!

Bland krysslösningarna i vårt helgkryss i nummer 6 2017 sökte vi en synonym till ordet ”sfär” samt det engelska ordet för ett rörblad i träblåsinstrument. De rätta svaren är ”klot” och ”reed”. De tre första som svarade rätt vinner varsin Allt om Whiskys egen PowerBank. Grattis!

Bengt Karlsson
Hammarö
Lars Henriksson Harsa
Järvsö
Uno Åkesson
Nässjö

Älgvinnarna!
I vår tävling i samband med Anders Levéns kokbok Laga älg och annat vilt hade vi ett citat om älgar och undrade var det var hämtat från.
Citatet löd så här: ”Älgkalfvar, som af skickliga jägare fångats, blifva med tiden så tama, att de stundom, när törsten drifver dem, dricka ut väldiga stånkor med öl, som bjudas dem vid bordet av gäster”.

Svarsalternativen var August Strindbergs ”Svenska öden och äventyr”, Alf Henriksons ”svensk historia” och Olaus Magnus ”Historia om de nordiska folken”. Rätt svar var det sista – Olaus Magnus. De tre vinnarna får varsin exemplar av Anders kokbok. Grattis!

Mats Larsson
Uppsala
Åke Svensson
Eskilstuna
Andreas Emilsson
Växjö

Diplomáticovinnarna

I Diplomáticotävlingen frågade vi efter höjden på Angelfallen i Rio Caroni i Venezuela. Rätt svar var alternativ B (979 meter). Följande tre hade skickat in de först lästa rätta svaren och vinner varsin förpackning av Diplomáticos specialdesignade romglas – med praliner från Ölands Choklad smaksatta med just Diplomáticorom. Grattis!

Sören Fahlström
Bålsta
Håkan Norberg
Piteå
Lars-Ingvar Nilsson
Kristianstad

Ett stort grattis från oss på redaktionen!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!