Kvinnligt ölinitiativ brygger på drygt 200 bryggerier

Det blir tredje gången som Jessica Heidrich samlar ihop ett gäng grymma brudar från olika delar av ölbranschen för att brygga öl den 8 mars på Pink Boots Collaboration Brew Day. Så här berättar Jessica själv:

– I år brygger vi på Höganäs bryggeri. Syftet med eventet är att lyfta fram den kvinnokraft som frodas i ölvärlden och att inspirera fler kvinnor till att känna sig välkomna i denna underbara bransch. Vi är fantastiskt glada att även grabbarna på Höganäs vill se flera tjejer som jobbar med öl, så de öppnar bryggeri, mäskpannor och kokkärl för oss att härja fritt i, säger Jessica Heidrich.

2013 fick Project Venus UK & Eire idén att arrangera en bryggardag i samband med den internationella kvinnodagen och kontaktade föreningen för kvinnliga bryggmästare: Pink Boots Society. Syftet var bland annat att lyfta fram kvinnliga bryggare. Tillsammans har de lyckats göra evenemanget till en världsomspännande succé och numera kan alla som jobbar professionellt ansöka om medlemskap i Pink Boots. Bland de över 200 bryggerierna som deltar i år finns ett flertal världsberömda craft breweries som Stone, Trillium, Firestone Walker, Ballast Point, Nomad och Mikkeller.

– Det är en magisk upplevelse att se på sociala media hur våra vänner på Nya Zeeland, där datumzonen börjar, är först med att mäska in och se hur bryggningen fortlöper runt globen via Australien, Japan, Europa, Brasilien, Peru och östkusten av USA för att avslutas med tjejer på Hawaii och i Canada. Den hittills enda svenska representanten är Höganäs Bryggeri och de kreativa kvinnor från ölbranschen som samlas där. Tillsammans kommer vi att brygga en New England IPA på 6 %. I vanliga fall så brukar Pink Boots Society (PBS) föreslå en öltyp och ett recept, men förra året så samlades vi i PBS i Denver i samband med Great American Beer Festival och vi tog fram en humleblandning med Palisade, Mosaic, Citra och Loral att använda helt Freestyle. Därför kommer vår brygd att heta ”Pink Boots Freestyle IPA 2018”, säger Jessica Heidrich.

Pink Boots Freestyle IPA 2018 kommer förhoppningsvis finnas på Systembolaget i mitten/slutet av april, men framförallt på pubar som vill slå ett slag för mera tjejer i ölbranschen och mera tjejer som kunder.

– Vill ni komma och hälsa på under bryggningen så är ni självklart välkomna. Vi kommer att samlas på Höganäs Bryggeri ca kl.11 torsdag 8 mars och brygga till ca kl.16, säger Jessica Heidrich.

Officiella hashtags: #PBB2018 #PinkBootsBrew2018 #IWCBD
För mer information, vänligen kontakta:
Jessica Heidrich,
E-post: jessica@hopnotch.se
Tel: + 46704039740
Höganäs bryggeri hittar ni på hoganasbryggeri.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!